Chef

Erik Žabar

Kot bi sledil karakterju in zgodovini hiše, v kateri sprejema goste, navdušuje z neposrednostjo in kančkom humorja. Tak karakter imajo tudi njegove jedi.

Gostilna Krhne daje življenje stari hiši na Glavnem trgu v Vipavi, kjer je – po spominu domačinov – od nekdaj bila gostilna. V poklon zgodovini hiše so ohranili ime, kulinarični utrip pa je v današnji gostilni povsem drugačen. Tradicionalne jedi pripravljajo na izviren način in jih po sodobni maniri spajajo z vrhunskimi vini lokalnih vinarjev. Ne le vina, skrbno in v tesnem sodelovanju s pridelovalci izbirajo vse sestavine za hišno ponudbo jedi.

Chef Erik Žabar, iskriv domačin, poskrbi, da je obisk njegove gostilne svojevrstna dogodivščina. Kot prekaljen sommelier in z izkušnjami sodelovanj z najboljšimi slovenskimi chefi je v svoji gostilni ustvaril neponovljivo atmosfero. Prezentacijo hišnih, s tradicijo navdihnjenih krožnikov s tolikšno ljubeznijo nadgradi s predstavitvijo vin, da gost ne more ostati ravnodušen. Pristna vipavskost na Erikov način.

POZDRAV IZ CULE

Kruhov cmok

“Ker se kruha ne meče stran,” je rekel chef Erik Žabar in za Vipavsko culo ustvaril poseben grižljaj. Kruhov cmok postreže v kombinaciji z divjimi šparglji, poširanim rumenjakom, dimljenim sirom in panceto.