Chef

Jasmina Črv Čermelj

S ponosom predstavlja peto generacijo v domači gostilni. Strastno in odločno v svoje jedi vpleta ljubeč odnos do lokalnega okolja in hišnega izročila.

Gostilna Sivi Čaven deluje že od leta 1895. Tu so se že pred stoletjem ustavljali furmani, tu se danes ustavljajo ljubitelji pristnih domačih jedi. Vse od takrat, ko je gospa Amalija prvič postregla goste, se v gostilni pod Čavnom gostoljubje ni spremenilo. Na krožnikih goste pričakajo pristne in tudi stare jedi iz sestavin, pridelanih v domačih krajih. Ob vseh dobrotah pa kraljuje vzdušje prave slovenske gostilne.

Chefinja Jasmina Črv Čermelj ne skriva veselja, da lahko ustvarja v kuhinji s tako ugledno tradicijo. Zato z enakim žarom, kot so to počeli njeni predniki, goji srčen odnos z dobavitelji lokalnih sestavin in skrbno oblikuje jedilnike. V njenih jedeh lahko začutimo ljubezen do pristnih vipavskih okusov in navdih, ki ga črpa iz otroških spominov na kuhinjo, kjer je ob mami lahko prvič v roke prijela kuhalnico.

POZDRAV IZ CULE

Repa tropinka

Chefinja Jasmina Črv Čermelj je Vipavsko culo obogatila z repo tropinko, ki je poznana le v Vipavski dolini in italijanski Furlaniji. Z rožnato barvo, ki jo repa dobi s kisanjem v tropinah rdečega grozdja, doda jedem drugačnost in poudari svoje poreklo.