Chef

Kristijan Vidmar

Iz sestavin, pridelanih na domači ekološki kmetiji, in zelišč, nabranih v okolici Penziona Sinji vrh, ustvarja dobrote po zgledu tradicionalnih gorjanskih jedi.

Penzion kmetija Sinji vrh na robu planote Gore, sredi prvinske narave in s čudovitim razgledom na Vipavsko dolino, navdušuje obiskovalce s srčnim gostoljubjem. Pohodniki, padalci in izletniki prihajajo zaradi odlične ponudbe domačih jedi, v njihovem penzionu lahko tudi prenočijo. Penzion Sinji vrh že dolga leta gosti dve priznani slikarski koloniji, seminarje, tečaje joge in druge ustvarjalne delavnice.

Chef Kristijan Vidmar rad poudari, da jedi ne ustvarja sam. Sloves Sinjega vrha sta “sredi ničesar” ustvarila njegova starša, mama Irma in oče Hieronim. Tudi danes, ko Kristijanu in njegovi Beti pomaga le še mama, je hišna kulinarična ponudba plod družinskega ustvarjanja. Njihove suhe mesnine, siri znamke Golden Ring Cheese, divjačinske jedi, jagenjčki iz ekološke reje ter koprivji in orehovi štruklji so neponovljivo doživetje prvinskih okusov Gore.

POZDRAV IZ CULE

Siri Golden Ring

Na Sinjem vrhu, globoko v opuščenih podzemnih tunelih iz začetka prejšnjega stoletja, zorijo zelo posebni siri Golden Ring, izdelani iz surovega domačega kravjega mleka. Pozdravni grižljaj iz Vipavske cule, ki ga prispeva chef Kristijan Vidmar, je zato izbor njihovih odličnih sirov.