Kulinarične značilnosti Vipavske doline so prežete z izročilom in tesno prepletene s tisočletno tradicijo vinarstva. Tu, na prepihu vetrov in kultur, lahko prepoznamo vonj začimb Mediterana in navdihujočo preprostost Furlanije. Tu so sezonske sestavine edino brezkompromisno vodilo. Vse ostalo prispeva domišljija, ki vse leto črpa navdih iz plodov domače zemlje, iz pridelkov domačih ljudi. Vse več jih je iz ekološke pridelave, ker so tako pridelovali že nekoč, ker je tako najbolj prav …
KONCEPT
Catering, ki povezuje 7 chefov
V edinstven catering, ki omogoča ekskluzivno izkušnjo, se je povezalo sedem uglednih gostincev iz Vipavske doline. 7 chefov s svojimi ekipami v skupno Vipavsko culo prispeva svoje mojstrstvo ustvarjanja neponovljivih krožnikov iz skrbno izbranih, vselej sezonskih in lokalno pridelanih sestavin. V sozvočju sedmih priznanih hiš kulinarike nastaja nova simfonija vipavskih okusov, ki ob vsaki izvedbi zveni malce drugače, a vselej navduši.
O PROJEKTU
EKO okusi Slovenije
Povezovanje gostincev s področja LAS Vipavska dolina v skupno storitev cateringa je aktivnost v okviru operacije sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI SLOVENIJE, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Sedem gostincev v novo oblikovanem partnerstvu predstavlja kulinarične značilnosti Vipavske doline in visoko kakovostno ponudbo lokalnih gostincev, ki izhaja iz lokalnega izročila in temelji na lokalno pridelanih surovinah, ki so v največji možni meri iz ekološke pridelave.