Chef

Rok Rupnik

Na kmetiji, ki slovi po izvrstnih suhih mesninah in vrhunskih vinih, se je znašel v raju. Nadaljuje hišno tradicijo priprave jedi in vsemu dodaja svoj lasten pečat.

Arkade turizem sodi med najbolj prepoznavne turistične kmetije v Sloveniji. Po družinskem izročilu pripravljajo odlične mesne izdelke, sami vzgojijo prašiče in kopune. Pridelujejo vino in skrbijo za ohranjanje starih domačih vinskih sort. Njihova kuhinja že od nekdaj prepriča z domačnostjo in doma pridelanimi sestavinami, njihovi jedilniki se zdijo pravi ambasadorji lokalnega kulinaričnega izročila.

Chef Rok Rupnik se je na Cigojevo kmetijo priženil. Prevzeti kuhinjo uspešnega gospodarja Jordana bi bil za vsakogar velik izziv. Rok je s seboj prinesel veliko izkušenj, ki jih je pridobival v različnih uglednih slovenskih gostilnah. Ohranil je prepoznavno družinsko kulinarično izročilo in jedem dodal ravno toliko svoje ustvarjalnosti, da menjavo generacij v Arkadah turizmu začutimo kot prijetno osvežitev priljubljene kulinarične izkušnje.

POZDRAV IZ CULE

Pozabljene prašičje dobrote

Kot pozdrav iz Vipavske cule in hkrati s Cigojeve kmetije, kjer vzrejajo staro pasmo prašičev mangulice, je chef Rok Rupnik izbral domačo klobaso, pripravljeno po preizkušeni družinski recepturi iz doma pridelanega mesa.