Chef

Timotej Cizej

 

Po popotovanjih skozi različne kulinarične tradicije ga je srce pripeljalo v Vipavsko dolino. Tu išče nove navdihe in ustvarja z močjo vipavske burje.

Gostilna Faladur, ki je svojo pot začela v Ajdovščini, je v lokalnem okolju utirala pot sodobnemu konceptu predstavitve tradicionalnih jedi. Že z imenom – faladur je predprostor vinske kleti – sporoča vipavsko strast do spajanja domačih jedi z lokalno pridelanimi vini. Svoj koncept degustacijskih prigrizkov po tradicionalnih recepturah nadaljuje tudi na sedanji lokaciji v starem jedru Vipave.

Chef Timotej Cizej je iz strasti do kuhanja prepotoval številne dežele in nabiral kulinarično znanje v zelo različnih kulturah. V vipavskem Faladurju je prepoznal priložnost za novo epizodo raziskovanja okusov in pridobivanje drugačnih znanj. Zase trdi, da se zanaša na pomoč burje, a je v resnici tudi sam v vipavsko okolje prinesel nekaj svežega vetra, v Faladur pa nove zamisli.

POZDRAV IZ CULE

Polenta

Za Vipavsko culo je chef Timotej Cizej izbral tradicionalni vipavski grižljaj, ki ga predstavlja polenta z zabelo iz domačega pršuta, ocvirkov in žajblja.