Nadaljuje 120-letno tradicijo Gostilne pri Lojzetu, raziskuje sestavine, slavi čistost okusov. Vedno v slovenskem vrhu, med 100 najboljšimi chefi na svetu.
Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono je ena najbolj znanih in priznanih gostiln v Sloveniji, prejemnica Michelinove zvezdice in štirih kap vodnika Gault & Millau, ki jo je že večkrat ocenil kot najboljšo slovensko restavracijo. Na dvorcu Zemono danes gastronomsko ponudbo oblikuje že četrta generacija. Vse od začetkov v Dornberku, okrog leta 1897, negujejo bogato lokalno tradicijo in jo iz generacije v generacijo mojstrsko nadgrajujejo v neponovljivo prefinjenost okusov.
Chef Tomaž Kavčič, član uglednih mednarodnih gastronomskih združenj in dobitnik številnih uglednih priznanj, se ni nikoli izobraževal v tujini, je pa znanje pridobival tudi v sodelovanju s slovitimi mojstri svojega poklica. Njegova avtorska kuhinja, inovativna in hkrati prežeta s tradicijo, slavi Vipavsko dolino. Njegovi krožniki s tenkočutnostjo pesnika in izrazno močjo slikarja vabijo v uživanje čistih okusov, prežetih z ljubeznijo.
POZDRAV IZ CULE
Ragu jagenjčka
Tomaž Kavčič je med 7 grižljajev, ki podpisujejo Vipavsko culo, dodal svoj ragu iz jagenjčka, edinstveno jed z avtohtono vipavsko koruzo guštnco, zeleno, čebulo in peteršiljem.